Siglir tar il cuntegn
Inhalt

Exteriur Bunamain la mesadad dals Tudestgs vul che Angela Merkel sa retira

Quai mussa in’enquista. En quella inditgeschan 43% ch’ella duai sa retrair pervia da la dispita d’asil.

Angela Merkel
Legenda: Blers Tudestgs n'han betg pli fidanza en lur chanceliera. Keystone

La chanceliera tudestga Angela Merkel duai sa retrair. Quai pervi da la dispita en la regenza davart la politica d’asil. Quai vulan 43% dals participants dad in’enquista en Germania. Bunamain gist tantas da las persunas intervistadas numnadamain 42% vulan che Merkel restia chanceliera. Ils restants 15% n’han fatg nagina indicaziun.

L’institut demoscopic «YouGov» ha intervistà var 2’000 persunas. In terz da quellas craja – che la coaliziun da CDU, CSU e SPD rumpia dapart pervi da la dispita davart la politica d’asil.

RR novitads 09:00